19. јануар 2019.

Neki primeri verodostojnog izgleda iz 15. veka

Postoje razne manifestacije, okupljanja rekonstruisanja raznih perioda i prostora iz srednjeg veka. Tada se obuku u srednjovekovnu odeću, opreme se okopom i održavaju turnire, i tome slično.

Evo nekih primera ljudi u srednjovekovnoj zapadnoj odeći iz 15. veka, odgovarajućom frizurom i okolinom iz tog perioda.

Na prvoj fotografiji je plemić iz zapadnog 15. veka. Ima u potpunosti odgovarajuću odeću iz tog perioda. Ima odgovarajuću kapu, odeću sa ukrasima gotičkog veza. Zasigurno je kostim bio jako skup. Na drugoj fotografiji takođe.
Treća fotografija je kao da je fotografija iz tog perioda, takođe je prikazan plemić koji sedi na baš stolici iz tog perioda na rasklapanje.
Četvrta slika i peta prikazuju damu plemkinju iz 15. veka. Odeća je po svemu odgovarajuća za taj period, počupane obrve takođe, čak i frizura. Što se frizure tiče u to vreme su vlastelinke brijale gornji deo kose, takva je bila moda, tako da je ovo u potpunosti verodostojno.

U biti sve fotografije kao da su fotografisane iz 15. veka. Možda bi još bilo za očekivati neki zlatni nakit.

 Jouster Ben van Koert at Arundel International Tournament 2014 (photo by ARW Photo)

 

 Welvarende Crimeaan, verveeld op een feest.

 Burgundy fashion, the end of the 15th century, Europe.

Traditional hennin....as seen  here, women actually plucked their hair lines as they did  their  eyebrows. Hair was not  allowed to show and the higher  the forehead,  it's thought  the more attractive they were